Volvo відмовиться від паливних автомобілів після 2019 року

Концерн Volvo відмовиться від виробництва паливних автомобілів після 2019 року. Всі нові авто виробника будуть електричними або гібридними, а старі моделі отримають нові версії, повідомляє Motoring Research, пише TechNews.


Як заявили представники компанії, “історичний кінець автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння” настане в 2019 році. Компанія взяла новий курс і поступово буде виправляти “помилки минулого”, виробляючи виключно електрокари і гібриди. Деякі моделі зовсім підуть з конвеєра, а інші отримають версії без паливних силових агрегатів.

“Люди все частіше вимагають електрифікованих автомобілів. Ми хочемо реагувати на поточні і майбутні потреби клієнтів. Можна буде вибрати будь-яку електрифіковану модель Volvo, яку побажаєте “ , – розповів виконавчий директор Volvo Cars Хакан Самуельсон.

З 2019 по 2025 роки концерн запускає у виробництво 3 Volvo і 2 Performance Polestar EVs. Також в моторній гамі всіх автомобілів бренду з’являться гібридні двигуни і повноцінні електрокари. Після цього концерн націлений на виробництво авто виключно з електричними моторами.

Раніше компанія заявила, що до 2025 року продасть 1 млн електроавтомобілів. На даний момент в асортименті Volvo електрокари T8 Twin Engine S90, V90, XC60 і XC90.

Не пропустіть: