Apple: за 9 років існування App Store розробники заробили понад $70 млрд

За 9 років з моменту запуску магазину App Store компанія Apple виплатила розробникам понад $ 70 млрд. Про це йдеться в прес-релізі, який компанія розповсюдила напередодні конференції WWDC 2017.

Ще в минулому році число завантажень з каталогу мобільних додатків App Store переступило позначку в 130 млрд завантажень. За весь час роботи його вітрин, який відкрили в липні 2008 року і які налічують тоді трохи більше 500 додатків, розробникам програм було виплачено понад $ 70 млрд. У січні минулого року показник становив $ 40 млрд, в серпні – $ 50 млрд.

Останній рік виявився рекордним для App Store як за сумою платежів, так і за розмірами виплат на користь розробників ПЗ. 70% всіх завантажень в магазині довелося саме на 2016 рік. Неабиякою мірою цьому сприяв додаток Pokemon Go. Випущений в липні 2016 року гра вважається найуспішнішою в історії США. Серед інших популярних розробок Apple назвала CancerAid, SPACE by THIX, Zones for Training with Exercise, Intensity, Vanido, Ace Tennis і Havenly.

«70 млрд доларів зароблені розробниками – просто фантастична сума. Ми вражені всіма чудовими новими додатками, які створюють наші розробники. Я не можу дочекатися, щоб побачити їх на наступному тижні на конференції розробників WWDC », – заявив старший віце-президент Apple з міжнародного маркетингу Філ Шиллер.

Apps-avalible-1

На даний момент в App Store зібрано понад 2 млн ігор і додатків. Звичайно, мова йде не про один магазин – зараз це фактично п’ять репозиторіїв: iPhone, iPad, Mac, Apple TV і Apple Watch. В середньому власник iPhone встановлює близько 120 додатків.

У лютому Apple повідомила, що виручка від сервісів, до яких відноситься магазин додатків App Store, платіжна система Apple Pay та інші проекти компанії, в четвертому кварталі 2016 року зросла на 18% і склала $ 7,17 млрд.

Щорічна конференція WWDC пройде 5-9 червня в Сан-Хосе. Очікується, що компанія представить нові операційні системи iOS 11, macOS 10.13, а також tvOS і watchOS.

джерело

Не пропустіть: