Нова версія Windows 10 ламає комп’ютери і мобільні девайси

Корпорація Microsoft випустила тестову версію операційної системи Windows 10 для звичайних користувачів. Нова збірка 16212 була призначена для тестування програми «Windows Insiders» для початкової оцінки оновленої ОС.

В рамках цього заходу кожен зміг надати допомогу в перевірці системи. Але через непередбаченої помилки, платформою для установки Windows 10 стали також девайси звичайних користувачів, про що повідомляє MSPowerUser. Підсумком інциденту стала постійна автоматичне перезавантаження комп’ютерів і кишенькових гаджетів. Перервати цикл можна тільки ребут пристрою за допомогою Windows Device Recovery Tool, але при роботі з цією програмою з девайса будуть видалені всі файли і настройки.

Представник Microsoft Дона Сакар вибачається за цей інцидент перед кожним користувачем. Ще вона пояснила, що в усьому винна системна помилка, що збила всі параметри відправки нових збірок для користувачів Windows 10.

Також було дано рада уважніше спостерігати за кожним оновленням свого ПК. У разі початку завантаження збірки 16212, потрібно просто відключитися від мережі, а до того ж працівники Microsoft обіцяють бажаючим користувачам «відкотити» ОС на 10 днів назад.

Джерело: АН

Не пропустіть: