Як обдурити захист смартфона Samsung Galaxy S8

Сканер райдужної оболонки ока, вбудований в смартфон Samsung Galaxy S8, можна обдурити за допомогою фотографії. Хоча сканер і розуміє різницю між плоским зображенням і об’ємними об’єктами, як з’ясували німецькі експерти, досить наклеїти на фотографію контактну лінзу, щоб збити цей інструмент з пантелику.

Експерти продемонстрували спосіб обходу одного з головних інструментів біометричної авторизації флагмана Samsung S8. Сканер райдужки ока можна обдурити за допомогою фотографії.

Galaxy S8 – друга лінійка південнокорейських смартфонів, оснащених сканером сітківки. Першою була лінійка Galaxy Note 7. Ці пристрої виробник був змушений відкликати з-за численних випадків перегріву і загоряння акумуляторів. Таким чином, Galaxy S8 став першим смартфоном, користувачі якого змогли оцінити сканер райдужної оболонки, так само як і інші засоби біометричної авторизації. Зокрема, сканер відбитків пальця і ​​сканер особи.

Як і відбиток пальця, райдужна оболонка ока унікальна для кожної людини. Способи обдурити сканери відбитків пальців відомі. Але є досить простий і в чомусь навіть елегантний спосіб обману ще й сканера сітківки.

Інженери Samsung передбачили ймовірність того, що сканер райдужної оболонки будуть намагатися обдурити за допомогою фотографій, тому оснастили його детектором глибини. Однак дослідникам спало на думку зімітувати глибину за допомогою контактних лінз, наклеєних на очі на фото. І цей трюк спрацював.

Таким чином, якщо у зловмисника є фізичний доступ до смартфону Samsung, заблокованого за допомогою райдужки ока, для розблокування йому знадобиться в міру велика фотографія особи власника пристрою, роздрукована на кольоровому принтері (причому найкраще підходять саме принтери Samsung), пара контактних лінз і клей.

Саме сканер райдужної оболонки ока Samsung планувала використовувати як основний спосіб авторизації в платіжній системі Samsung Pay. Тобто, в разі потрапляння смартфона в руки зловмисникові, під загрозою будуть не тільки зберігаються на жорсткому диску, а й фінанси власника.

джерело

Не пропустіть: