Хороший, поганий, злий. Огляд смартфона Xiaomi Mi 6

За що люблять телефони Xiaomi? Правильно, за ціну, а точніше – за співвідношення ціни і функціональності. У квітні китайська компанія в черговий раз викликала фурор, представивши флагманський за всіма ознаками смартфон всього за $ 360! Спробуйте знайти що-небудь схоже у більш іменитих виробників і побачите, що переплатити доведеться вдвічі, а то й утричі. Втім, в наших реаліях красива казка зблякла і померкла. Але про все по порядку.


Що в коробці?

У Xiaomi люблять дивувати покупців ціною апарату і його можливостями, але знайти що-небудь незвичайне в коробці з телефоном рідко коли виходить. В упаковці з Mi 6 є стандартний набір з кабелю, зарядки і «шпильки» для відкривання SIM-слота. Також тут сховався аудіопереходнік, адже в пристрої немає 3,5-міліметрового роз’єму.

А ось навушників, навіть найдешевших, немає. Замість них Xiaomi поклала в коробку силіконовий чохол для смартфона. Аксесуар зовсім недорогий, але примітний тим, що майже не псує зовнішній вигляд Mi 6. До того ж завдяки чохлу телефон стає менш слизьким, що вкрай актуально – «голий» апарат так і норовить зісковзнути з будь-якої поверхні.

Дорого, багато, але …

Під час презентації Mi 6 показали версію смартфона в керамічному корпусі. Круто, але продаватися у нас напевно буде тільки одна модифікація девайса – в корпусі зі скла. Така ж була у нас на тестуванні.

Заокруглення по торцях ятрять пам’ять, в якій раз у раз спливають спогади про Samsung Galaxy S7 . Відсутність аудіороз’єми прозоро натякає на iPhone . Приготуйтеся слухати музику за допомогою навушників з роз’ємом USB Type-C, за допомогою Bluetooth-гарнітури або через комплектний перехідник.

Закритий з усіх боків склом (тільки торці виконані з металу), Mi 6 виглядає привабливо, але підвищеного інтересу з боку такого дизайну не викликає. Все це ми вже неодноразово бачили, до всього цього люди давно звикли. Таким чином, телефон вийшов симпатичним, проте не дуже запам’ятовується, без родзинки, яка, на наш погляд, є присутня в молодших моделях китайської компанії.

До умовних плюсів Mi 6 віднесемо влагозащищенность. До умовних, бо виробник не рекомендує приймати з цією моделлю водні процедури. Схоже, гарантувати працездатність апарату можна максимум під літнім дощем. Але на це здатний практично будь-який інший телефон, що не позиціонується як захищеного.

Дуалізм новинки Xiaomi в повній мірі проявився в ергономіці. З одного боку, смартфон непогано лежить в руці. Його довжина і ширина практично не змінилися в порівнянні з торішнім Mi 5S, зате майже на міліметр зменшилася товщина і трохи збільшилася вага. Так, новинка здається важкуватою, але це якраз той випадок, коли «зайву» вагу надає девайсу солідності, але ще не дає втомитися руці. З іншого боку, Mi 6, як ми вже згадували, дуже слизький. В першу чергу небезпека таїться на рівних поверхнях столів. Найменший ухил, і смартфон потихеньку буде з’їжджати до краю, поки ви не припините спробу втечі або поки він не впаде на підлогу.

Сканер відбитків пальців розміщений у виїмці під дисплеєм, що імітує кнопку. Дактилоскопічний сенсор завжди спрацьовував миттєво і за час тестування жодного разу не помилився.

З цікавих деталей відзначимо наявність інфрачервоного порту на верхній межі. Також виробник хвалиться стереодинаміками. Насправді, гучний динамік тут один – розташований він, як завжди, знизу. Роль другий «колонки» грає розмовний динамік, проте грає він помітно тихіше. Це створює забавний стереоефект, який начебто є, але з яким як би чогось (гучності? Низьких частот?) Не вистачає. Вийшло краще, ніж у монофонічних суперників, однак недостатньо добре в порівнянні з «справжніми» стереодинаміками.

Старий екран зору не псує

Екран у Mi 6 самий що ні на є звичайний. Ні надвисокої роздільної здатності, ні надтонких рамок, ні хитромудрих вигинів тут немає. Перед нами стандартна 5,15-дюймова матриця з роздільною здатністю 1920 × 1080 пікселів. Судячи з усього, точно така ж, як у попереднього флагмана – Mi 5S .

З іншого боку, такий дисплей як і раніше виглядає не набагато гірше екранів більш дорогих апаратів. IPS-матриця яскрава, контрастна, з першого погляду навіть натякає на AMOLED. Роздільна здатність для діагоналі 5,15 “досить, щоб не посипати голову попелом через те, що пошкодували грошей на смартфон з WQHD.

З незначних змін у порівнянні з попередником відзначимо більш тонкі рамки по краях дисплея. Не сказати, що вони зовсім невидимі, але вже не вульгарно широкі.

Знімає, висне, гальмує

Основна увага під час презентації Mi 6 приділили фотоможливості смартфона. У гонитві за функціоналом iPhone 7 Plus китайський вендор наділив свій флагман парою одночасно працюючих 12-мегапіксельних камер з різним фокусною відстанню. Все як в iPhone, який таким же чином забезпечує дворазовий оптичний зум.

Фото з дворазовим оптичним наближенням

Новинка Xiaomi обладнана ширококутним 27-мм светосильним об’єктивом F / 1,8 на 1 / 2,9 “сенсорі і об’єктивом з фокусною відстанню 52 мм і світлосилою F / 2,8. Разом з двухтоновий спалахом, оптичною стабілізацією, фазової фокусуванням, портретним режимом з боке ми повинні були отримати одну з кращих в світі телефонних камер, але щось пішло не так.

По-перше, в портретному режимі, коли смартфон знімає відразу на дві камери і повинен красиво розмивати фон, часом це саме розмиття зачіпає непотрібні ділянки композиції. По-друге, у Mi 6 великі проблеми з деталізацією, експозицією, фокусуванням, кольору, балансом білого і бог знає чим ще.

Але найголовніше – це по-третє. Мова про те, що під час тестування телефону постійно глючить додаток камери. То вона переставала перемикатися на дворазовий зум, то не хотіла реагувати на всі віртуальні кнопки, то повністю зависала і вимагала перезавантаження. Про яку якість знімків можна говорити, коли ви взагалі не знаєте, що в наступний момент утнув смартфон – просто відмовиться наближати об’єкт зйомки або взагалі піде в ребут?

Не виключаємо, що проблема стосується тільки тестового зразка і не торкнулася більшість інших примірників Mi 6. Те ж можна сказати і про що вилітає час від часу магазині додатків Google. Втім, проблеми з прошивкою зустрічаються в телефонах Xiaomi досить часто, тому перед покупкою флагмана компанії радимо кілька разів подумати, чи готові ви миритися з капризами оболонки і присвячувати вільний час вивченню спеціалізованих форумів для виправлення багів.

Те, заради чого варто потерпіти

Змиритися з недоліками програмної частини Mi 6 можна, особливо коли ви оціните продуктивність апарату. Базується на новітньому чіпі Snapdragon 835 смартфон вийшов дуже швидким. Картинка Real Racing 3 забезпечить захоплення своєю плавністю, а новенький Injustice 2 тільки ще раз підтвердить, що у Xiaomi вийшов дуже геймерський девайс.

6 ГБ оперативної пам’яті – це добре, але, на наш погляд, сильного переваги в порівнянні з 4-гігабайтними моделями користувач вже не помітить. У продажу є версії Mi 6 з накопичувачем об’ємом 64 і 128 ГБ, а ось карту пам’яті використовувати не вийде – місце є тільки для двох сімок.

З «залізних» особливостей смартфона варто відзначити Bluetooth версії 5.0. У порівнянні з попереднім стандартом новий забезпечує більшу швидкість передачі даних і більш широкий радіус дії. Але найголовніше – з’явилася можливість транслювати музику на два Bluetooth-пристрої (колонки, навушники і т. Д.).

Заряди мене вчасно

Енергоспоживання смартфона засмутило. Від акумулятора ємністю 3350 мАг, сучасного процесора і не самого вимогливого дисплея ми очікували хоча б півтора дні автономної роботи, потай розраховуючи на два дні і готуючись змиритися зі стандартними для абсолютної більшості сучасних телефонів цілодобово.

В реальності ж добре якщо новинки Xiaomi вистачить до кінця робочого дня. При активній роботі може і не вистачити, що змусить гарячково шукати кабель живлення і розетку.

Без шансів

Найбільша біда, яка спіткала Mi 6 це ціна: $ 360 – катастрофічно дорого. За ці гроші в якості конкурента може виступити мало не кожен другий смартфон, який можна віднести до флагманської лінійки цього або минулого року. Перерахуємо лише основних суперників розглянутого апарату.

За ті ж гроші, що просять за Mi 6, можна купити Huawei P10 зі схожими характеристиками, але без «забагованной» прошивки, з відмінною камерою, аудіороз’ємом і слотом microSD.

Galaxy S7 Edge – торішній флагман Samsung – не залишає апарату від Xiaomi жодного шансу. Так, в корейському смартфоні немає подвійної камери, але навіщо вона, якщо пристрій і так знімає на три голови краще? Немає в ньому і Bluetooth 5.0, однак навряд чи хоч один користувач вважатиме це вирішальним фактором при виборі телефону.

Шикарний телефон-конструктор Motorola Moto Z побільше конкурента від Xiaomi і не може похвалитися настільки ж сучасним «залізом», але він виправдовує свою ціну незвичністю і широкими можливостями кастомізації екстер’єру.

За великим рахунком, до конкурентам Mi 6 можна віднести і десятки набагато дешевших телефонів. Взяти той же Xiaomi Mi 5S , якому не виповнилося й року. Девайс коштує вдвічі дешевше новинки, однак не втратив актуальності. Так, у нього менше обсяг ОЗУ, немає подвійної камери і нової версії Bluetooth, але хіба це виправдовує дворазову переплату? На наш погляд, немає.


Xiaomi Mi 6 – хороший смартфон, який робить «поганим» та ціна, за яку він продається. Поки китайський виробник залишається брендом бюджетних апаратів, в цьому сегменті у нього до цих пір немає гідних конкурентів. Чергова спроба вийти за межі бюджетності, на жаль, провалилася. По крайні мірі, до того моменту, поки вартість пристрою у нас не впаде хоча б в півтора рази.

джерело

Не пропустіть: