Компанія Microsoft збирається закрити один з важливих сервісів

Microsoft закриє сайт для зберігання документів Docs.com в кінці року, пише TechNews.

Microsoft збирається закрити сервіс для публікації документів Docs.com 15 грудня 2017 року. Компанія повідомила про це на сайті сервісу. Як причини припинення роботи Docs.com вона привела збіг в плані функціональності зі SlideShare, який є частиною LinkedIn, і OneDrive. Microsoft купила LinkedIn в минулому році.

Компанія порадила перенести або видалити документи, збережені в Docs.com, як можна швидше.

У 2015 році Microsoft оновила сервіс, щоб зробити його місцем, в якому люди могли б публікувати для загального користування документи Office, включаючи файли Sway. Крім них, в Docs.com можна додавати документи Word, Excel, PowerPoint і Office Mix. Всі ці файли надалі шукаються через пошукові движки.

Microsoft представила Docs.com в 2010 році в рамках співпраці з Facebook. Так компанії мали намір підштовхнути членів соціальної мережі для використання веб-додатків Office.

Починаючи з 9 червня в Docs.com більше не можна створювати акаунти. Якщо у вас вже є аккаунт, то ви можете переглядати, редагувати, публікувати, завантажувати і видаляти контент. 1 серпня із сервісу пропаде можливість публікації і редагування.

15 грудня сайт перестане бути доступний. 15 травня 2018 роки заслання на вміст Docs.com більше не будуть працювати.

Microsoft рекомендує замість Docs.com використовувати SlideShare для публікації файлів Word, PowerPoint і PDF. А через OneDrive редмондская компанія радить ділитися файлами, оскільки в хмарному сервісі присутні широкі можливості захисту даних.

джерело

Не пропустіть: