Microsoft розповіла про те, що чекає користувачів Windows 10 в цьому році

Компанія Microsoft випустила нову збірку своєї операційної системи Windows 10 під номером 16 215, в якій реалізувала багато важливих змін і поліпшень. Поки оновлення доступно лише для учасників програми попереднього тестування Windows Insider. Решта користувачі зможуть скористатися нововведеннями з виходом оновлення Windows 10 Fall Creators Update, яке вийде цієї осені. 

Перше значне зміна – новий дизайн центру повідомлень, який тепер включає окремі секції для різних додатків і сервісів. Самі повідомлення з’являються у вигляді окремих карток і групуються по додатках і пристроїв.

На панелі завдань тепер також можна закріплювати будь-які сайти, але відкриватися вони будуть лише через вбудований браузер Microsoft Edge. Покращення також торкнулися анімації відкриття нових вкладок в цьому браузері, завдяки чому візуально сторінки стали завантажуватися ще швидше.

Голосовий помічник Cortana тепер вміє з дозволу користувача сканувати зображення, що знаходяться на екрані (наприклад, фотографії афіш) і автоматично додавати міститься в них інформацію в замітки.

Одні з найбільших оновлень пов’язані з роботою зі стилусом. Наприклад, його тепер можна використовувати для навігації по тексту в різних додатках і сайтах. Крім того, з’явилася нова опція, при активації якої на екран буде виводитися карта з точкою, в якій ви в останній раз користувалися стилусом.

Удосконаленням також піддалося сенсорне введення тексту. На панелі ручного введення з’явилися нові жести (наприклад, для виділення і закреслення слів), покращився редагування і автоматичне розпізнавання ручного введення. Якщо ви пишете «пером», то слова будуть перетворюватися в друкований текст в автоматичному режимі. При цьому текст зміщується таким чином, щоб вам було зручно писати далі.

Замість старої клавіатури використовується аналогічна смартфонам, з підказками слів, набором тексту без відриву пальця від дисплея, вибором смайликів емодзі, підтримкою введення тексту однією рукою і швидким перемиканням до рукописного способу введення.

Крім того, тепер підтримується диктування і найпростіше редагування раніше продиктованого тексту за допомогою голосових команд.

Серед більш дрібних змін варто виділити підтримку моніторів з режимом HDR, новий інтерфейс відправки посилань, а також можливість практично миттєвого перемикання між публічними і приватними мережами. Публічне оновлення Windows 10 Fall Creators Update стане доступним восени цього року.

Джерело: 42.tut.by

Не пропустіть: