Microsoft випускає оновлення безпеки для Windows XP

Після появи вірусу-шифрувальника WannaCry в травні компанія Microsoft випустила «дуже незвичайний» патч для Windows XP, підвищивши захист системи. І тепер софтверний гігант вирішив переглянути свою політику. Незважаючи на те, що підтримку Windows XP припинили в квітні 2014 рік, в Редмонді прийнято рішення продовжити випуск оновлень безпеки для цієї системи, пише TechNews.

При розгляді оновлень за цей місяць були виявлені деякі уразливості, які представляють собою підвищений ризик кібератаки з боку урядових організацій, іноді званих акторами національної держави або іншими організаціями-наслідувачами

Щоб усунути цей ризик, сьогодні ми надаємо додаткові оновлення безпеки разом з нашим регулярним сервісом Update Tuesday. Ці оновлення безпеки будуть доступними для всіх клієнтів, в тому числі для старих версій Windows

Адріан Холл, генеральний менеджер з питань кризового управління в Microsoft

Як зазначається, поновлення отримають Windows XP, Windows Vista і інші ОС, які підтримуються чи ні. При цьому в компанії відзначили, що це «не слід розглядати як відхід від стандартної політики обслуговування» Microsoft.

Для довідки: слово «актор» означає чинний суб’єкт (індивідуального або колективного); індивіда, соціальну групу, організацію, інститут або спільність людей, які скоюють дії, спрямовані на інших.

джерело

Не пропустіть: