В Євросоюзі більше не треба платити за роумінг

Схоже, кордони всередині Євросоюзу стають все більш умовними. Тепер жителі країн ЄС можуть дзвонити один одному, відправляти повідомлення і користуватися інтернетом відповідно до своїх тарифних планів без плати за роумінг. Якщо ви житель Євросоюзу, то тепер неважливо, телефонуйте ви сусідові або другові в іншій країні ЄС, подорожуєте або вирішили перекинутися парою слів з «закордонними» родичами, з вас буде стягуватися оплата відповідно до діючого тарифного плану, пише TechNews.

Плата за роумінг на території Євросоюзу була скасована в четвер, 15 червня, але цьому передували довгі десять років обговорень. ЄС довго йшов до скасування роумінгу, поки нарешті 28 жовтня минулого року Європейським парламентом не був схвалений відповідний проект закону. Скасування роумінгу підтвердив Рада Європи у квітні поточного року.

«Прощай, роумінг! Завтрашній день стане історичним, оскільки плата за роумінг в ЄС залишиться в минулому », – написав у своєму Twitter глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер 14 червня.

Варто зазначити, що нововведення не стосується так званого «постійного роумінгу», коли житель однієї країни спеціально стає абонентом оператора зв’язку в іншій країні з більш низькими тарифами.

джерело

Не пропустіть: