Стала відома ймовірна причина збою в роботі Skype

19-20 червня велика частина користувачів Skype в Європі і частково в США не могли підключитися до сервісу. На вирішення проблеми Microsoft знадобилося 24 години, однак через два дні Skype як і раніше залишався недоступним для багатьох жителів Європи.

Компанія заявила, що їй відомо про збій в роботі сервісу, але не назвала причину виникнення проблеми. Відповідальність за те, що трапилося взяла на себе хакерська угруповання CyberTeam, яка пообіцяла незабаром атакувати нову жертву. Відповідно до опублікованого в Twitter повідомленням CyberTeam, проблема з доступом до Skype – це «лише початок нової ери», і наступною метою хакерів стане ігровий сервіс Steam.

У профілі угруповання в Twitter зазначено, що вона спеціалізується на DDoS-атаках на Steam, EA, Xbox і PSN. «Ми будемо ще” агресивніше “, ніж Lizard Squad. Steam, ти на черзі », – говорить твіт, датований 20 червня. Як говориться в повідомленні учасника CyberTeam і Lizard Squad під псевдонімом Zambrius, в його розпорядженні є ботнет Mirai з 50 тис. Ботів.

В даний час невідомо, чи дійсно збій в роботі Skype був викликаний DDoS-атакою та чи має до нього відношення CyberTeam.

Lizard Squad – кіберзлочинністю угруповання, що спеціалізується на DDoS-атаках (переважно на ігрові сервіси). Відома низкою гучних атак, які мали місце в 2014 році. Серед них можна відзначити атаку на сервіси PlayStation Network і Xbox Live в кінці грудня 2014 року, яка позбавила геймерів можливості пограти в улюблені ігри на Різдво.

Mirai – Linux-черв’як і однойменний ботнет, що складається з скомпрометованих пристроїв «Інтернету речей». Використовувався для здійснення найпотужніших за всю історію DDoS-атак (на сайт журналіста Брайана Кребса і на американського DNS-провайдера Dyn).

Джерело: securitylab.ru

Не пропустіть: