Apple проводить глобальну очистку App Store, видалені «сотні тисяч додатків»

Apple продовжує захищати магазин App Store від застарілих і несправних додатків. При цьому компанія посилила вимоги до публікації нових тайтлів. Тепер модератори будуть відхиляти додатки, створені на базі стандартних шаблонів або за допомогою генераторів.

З виходом iOS 11 Apple вирішила обмежити завантаження і продаж шаблонних додатків і відокремити їх від оригінального контенту. Розробники створюють безліч майже ідентичних додатків з метою заробітку. Подібна практика ніколи не схвалювалося, але колишні правила дозволяли подібним програмам перебувати в App Store.

Apple не тільки переглянула правила публікації додатків, але і продовжує видаляти застарілі і несправні найменування з магазину. З нього видаляються 32-бітові додатки, спам, піратський контент і давно не завантажуванні програми. Це повинно зробити пошук App Store більше зручним і корисним.

Після очищення всі назви додатків залишаться за власниками, які зможуть знову ними скористатися, завантаживши їх нові версії. Користувачі, які раніше скачали віддаленні з App Store додаток, зможуть і далі ним користуватися.

Ініціатива з видалення застарілих додатків була запущена у вересні минулого року. При цьому Apple не забороняє використовувати сторонні інструменти для створення додатків, але прагне створити сприятливе середовище для розробників-любителів. Повідомляється, що Apple вже видалила сотні тисяч додатків, які не відповідають правилам.

Крім більш строгих правил модерації контенту з виходом iOS 11 магазин App Store отримав повністю новий інтерфейс. За словами розробників, це найбільше оновлення з моменту запуску магазину в 2008 році.

джерело

Не пропустіть: