Вчені розкрили головну небезпеку вимкненого смартфона

Існує думка, що вимкнений смартфон не несе ніякої небезпеки для свого власника. Однак американські вчені розвіяли це поширена помилка. 

Вчені з Техаського університету в Остіні виявили нову небезпеку, що виходить від смартфонів, яку не можна усунути навіть після їх відключення. Результати відповідного дослідження були оприлюднені у виданні Journal of the Association for Consumer Research.

Експерти прийшли до висновку, що присутність гаджета змушує його власника постійно відволікатися. У підсумку це призводить до погіршення когнітивних здібностей, в першу чергу можливості швидко проводити розрахунки в розумі. Як говорять учені, це негативний вплив смартфонів спостерігається завжди, незалежно від того, включений або вимкнений гаджет.

Щоб зробити такі висновки, вчені організували масштабний експеримент, в рамках якого протестували когнітивні здібності різних людей, яких так чи інакше обмежили у доступі до власних мобільних телефонів. Як з’ясувалося, найвищі результати показали учасники експерименту, смартфони яких взагалі не перебували в одному приміщенні з ними.

Вчені пояснюють такі результати дослідження тим, що людина постійно спрямовує частину розумових зусиль на стеження за своїм гаджетом, незважаючи на його режим роботи.

Коли ж учасники експерименту розуміли, що в приміщенні немає їх смартфона, то їм взагалі не доводилося витрачати сил на спостереження за своїм девайсом. Завдяки цьому вони могли сфокусуватися виключно на поставлених завданнях, демонструючи більш високі результати, ніж інші учасники тесту.

джерело

Не пропустіть: