Творець Xiaomi Mi Mix пророкує кінець еволюції дизайну смартфонів

Головним трендом цього року серед смартфонів стали безрамкові дисплеї. Підозрюємо, що вони будуть продовжувати працювати в цьому керунку.

Втім, незабаром компанії будуть робити пристрої, які будуть мати абсолютно безрамковий дисплей. Але що ж буде далі? На це запитання спробував відповісти французький промисловий дизайнер і творець двох поколінь Xiaomi Mi Mix Філіп Старк.

“Це справжня тема для міркувань. Всі розумні компоненти виробництва слідують стратегії дематеріалізації – все менше і менше матеріальності, все більше і більше інтелекту. Комп’ютер був дуже хорошим прикладом, а телефон тепер є фантастичним прикладом. Це тому, що найважливіше в телефоні – зображення і звук. І сьогодні у нас немає рішень, щоб робити відмінності заради відмінностей”, – наголосив він.

Крім того, Старк додав, що людство плавно переходить до біоніки.

Ось чому зі смартфонами ми дійсно стоїмо біля закінчення дематеріалізації. Це означає, що ми переходимо безпосередньо до біоніки. Біоніка – це коли сервіс, представлений телефоном, комп’ютером або чим завгодно, стає частиною вашого тіла. І в цьому випадку дизайну більше немає. Дизайнером стає ваш тренер, ваш дієтолог, але не більше. Для всіх інтелектуальних людських продуктів дизайнер незабаром не знадобиться. Нам не потрібно нічого змінювати. У продуктах Xiaomi остаточні відмінності залишаються всередині. Якість, ціна – ціна стає все менше і менше. Ось в чому полягає різниця – коли ви бачите, що його ціна в половину менша, ніж у конкурента – ось в цьому і є величезна різниця між пристроями, – розповів Філіп Старк.

Відповідно, дизайнер уважає, що незабаром всі гаджети скоро стануть частиною нашого тіла, що й зупинить гонитву за дизайном.

Джерело: The Verge

Не пропустіть: