Microsoft випустила ще одне оновлення для Windows XP

Компанія Microsoft на цьому тижні несподівано вирішила випустити друге за останній час оновлення для непідтримуваної операційної системи Windows XP. На перший погляд, воно не пов’язане з додатком-здирником WannaCry, яке стало причиною появи попереднього оновлення.

Нове оновлення безпеки отримало номер KB982316, Microsoft опублікувала його 19 травня. Подробиці не повідомляються, але з великою часткою ймовірності оновлення закриває вразливості, які використовує АНБ для злому Windows-комп’ютерів, новини про це останнім часом з’являються регулярно. Нещодавно хакерська група Shadow Brokers пообіцяла найближчим часом випустити нові експлоїти АНБ.

Розмір оновлення складає всього 492 Кб. Microsoft пише, що воно закриває вразливості, які дозволяють хакерам отримати контроль над системою. Імовірно, це ж саме оновлення було випущено ще в серпні 2010 року для всіх підтримуваних версій Windows, включаючи Windows XP. Підтримка останньої була припинена в квітні 2014 року. База знань Microsoft від 10 червня 2011 року говорить, що дане оновлення призначено Windows Telephony Applications Programming Interface (TAPI).

Нагадаємо, що тижнем раніше Microsoft випустила екстрене оновлення безпеки для Windows XP під номером KB4012598. В результаті виявилося, що Windows XP майже не постраждала від програми-здирника WannaCry, яке було націлене здебільшого на Windows 7. Всі підтримувані версії Windows отримали це оновлення в нинішньому березні. Пізніше виявилося, що для Windows XP воно було створено ще в лютому для володарів платної підтримки.

Джерело: oszone.net

Не пропустіть: