Apple порушила права споживачів в Голландії, обмінявши новий бракований iPad на відновлений

Суд в Голландії ухвалив, що Apple порушила закон про захист прав споживачів, надавши клієнту відновлений планшет iPad, що був у вжитку, в обмін на новий, який не працював належним чином.

Позивач придбала планшет iPad Air 2 в 2015 році. Пристрій виявився з браком модуля Wi-Fi. Після скарг на проблему з гаджетом, каліфорнійський гігант обміняв його на інший, що був у вжитку і відновлений.

Відповідно до голландським законодавством, бракований виріб, яке неможливо полагодити, має бути замінено новим еквівалентним виробом або гроші повинні бути повернуті. Це дозволило позивачеві виграти суперечку з Apple, звернувшись в організацію по захисту прав споживачів.

«Якщо позивач купив відновлений або замінений iPad компанія Apple могла б замінити його на відновлений або замінений, – йдеться у висновку суду. – Але споживач в даному випадку купив новий iPad. Вона має всі підстави отримати на заміну новий iPad ».

Суддя підкреслив, що відремонтований прилад не може бути кваліфіковано як нове. Згідно з рішенням суду покупниця може анулювати покупку і отримати свої гроші назад.

В кінці минулого року аналогічний позов виграв власник iPhone 4 в Данії. Розгляд йшло протягом 5 років. Apple навіть намагалася взяти реванш, подавши на покупця в суд. Однак Феміда назвала очікування позивача законними, уточнивши, що відновлений iPhone не може розглядатися як новий.

источник

Не пропустіть: