Користувачі Windows 7, 8 і Vista піддаються уразливості через веб-сайти

Багато користувачів по ряду причин не хочуть переходити на Windows 10, залишаючись на більш старих версіях операційної системи від Microsoft. Комусь не подобається дизайн “десятки”, а хтось упевнений, що якщо комп’ютер працює, то оновлювати його не потрібно, щоб нічого не зламалося. Проблема в тому, що старі версії Windows менш захищені і мають незакриті уразливості. Зокрема, майже 70% всіх заражених вірусом WannaCry комп’ютерів працювали під управлінням Windows 7. Тепер стало відомо, що користувачам Windows 7, Windows Vista і Windows 8 загрожує нова небезпека.

Як повідомляє ресурс Ars Technica, нова помилка дозволяє шкідливому веб-сайту завантажити файл зображення з назвою “$ MFT” в шлях до каталогу. Операційна система Windows використовує “$ MFT” для спеціальних файлів метаданих, які працюють з файлової системою NTFS, а Windows 7 і Windows 8 не здатні впоратися з цим ім’ям каталогу правильно.

Співробітники The Verge протестували цю помилку на комп’ютері з Windows 7 через браузер Internet Explorer. Використовуючи ім’я файлу з ім’ям “c: \ $ MFT \ 123” в зображенні з веб-сайту, їм вдалося змусити уповільнити роботу комп’ютера до такого стану, що працювати на ньому вже було неможливо, і довелося його перезавантажувати. У деяких випадках користувачі можуть отримати знаменитий “синій екран смерті”, оскільки файлова система блокується для цього файлу, а всі інші програми не можуть отримати доступ до файлів. Цікаво, що ця помилка не торкається користувачів Windows 10 і по своїй суті схожа на стару проблему в Windows 95 і Windows 98, де файли з ім’ям “c: \ con \ con” приводили до збою в роботі комп’ютера.

Компанія Microsoft вже повідомлена про цю помилку, але ніяких коментарів вона поки не дала.

Джерело: theverge.com

Не пропустіть: