BMW M хоче відмовитися від механічних і роботизованих трансмісій

Компанія BMW M GmbH хоче відмовитися від механічних і роботизованих трансмісій для своїх автомобілів. Про це віце-президент баварського підрозділу М Пітер Квінт повідомив під час інтерв’ю для видання The Drive.

Цього року фірмовою роботизованою коробці DCT, якій оснащують спортивні версії BMW, виповниться вже сім років. За словами Пітера Квінта, у цій коробки передач свого часу було кілька переваг: швидке переключення і невелику вагу. На даний момент такі плюси блякнуть у порівнянні з сучасними можливостями «автомата».

Коробка передач дуже важлива для технічних показників спорткарів BMW. Вид трансмісії позначається не стільки на швидкість автомобіля, скільки на витривалість цього агрегату, так як йому доводиться витримувати великий потік крутного моменту.

Віце-президент BMW M висловив журналістам своє невдоволення поточними варіантами механічних коробок передач для спортивних автомобілів. Швидше за все, сімейство М3 / М4 перейде повністю на «робота» зі зміною поколінь. У майбутньому не виключена заміна цієї КПП на традиційну гідротрансформаторну трансмісію.

Не пропустіть: