Заблоковані сайти як і раніше входять в ТОП-5 найбільш відвідуваних

Російська соцмережа “ВКонтакте”, а також сайти Yandex і “Однокласники” продовжують входити в п’ятірку найбільш популярних сайтів в Україні, незважаючи на скорочення відвідуваності.  Це випливає з  даних досліджень інтернет-аудиторії України за травень, проведених Factum Group Ukraine.

Зокрема,  середнє значення денної частки аудиторії в травні у “Вконтакте” знизився на 7% і  склало 43% відвідувачів, тоді як в квітні цей показник був 50%. При цьому,  середньоденна частка відвідуваності з ПК впала на 7%, з мобільних пристроїв на 4%.

Далі в рейтингу розташувалися домени Yandex. Як і в квітні він залишився на 4 позиції рейтингу, проте середнє значення денної частки аудиторії знизилося на 6% – до 34% відвідувачів. Середньоденна частка відвідувань з ПК впала на 5%, з мобільних пристроїв на 3%. Середнє значення денної частки аудиторії “Однокласників” зменшилася на 5% – з 32% до 27%. Середньоденна частка відвідувань з ПК впала на 5% і склала 29%, з мобільних пристроїв на 2%.

Незважаючи на падіння охоплення середньоденної частки, Yandex і “Однокласники” залишилися на колишніх позиціях в рейтингу.

У той же час помінялися місцями Mail.ru (-1 пункт) і Facebook (+1 пункт). Середнє значення денної частки аудиторії Mail.ru впало на 10% – до 24%, тоді як у Facebook зросла на 4% до 26% відвідувань.

При цьому в рейтингу доменів, ранжируваних за охопленням користувачів (частці людей серед цільової аудиторії, які відвідували ресурс принаймні один раз за місяць), у вищезазначених ресурсів відбулися не такі значні зміни.

Охоплення місячної аудиторії соцмереж “Вконтакте” і “Однокласниках” залишився на колишньому рівні – 68% і 48%, відповідно. У Mail.ru і Yandex впав на 2% – 57% і 60%, відповідно.

Примітки:

  • СДД – середнє значення денної частки аудиторії за місяць
  • Місячний охоплення – частка людей серед цільової аудиторії, які відвідали ресурс хоча б раз за місяць
  • Ресурси google.com.ua, google.com, google.ru та інші об’єднані в google
  • Yandex.ua, yandex.ru, ya.ru об’єднані в yandex
  • Odnoklassniki.ru, odnoklassniki.ua, ok.ru об’єднані в odnoklassniki
  • Vkontakte.ru, vk.com об’єднані в vkontakte
  • .ua, rozetka.com.ua – об’єднані в rozetka
  • .obozrevatel.com; ukr.obozrevatel.com; realty.obozrevatel.com; lady.obozrevatel.com; life.obozrevatel.com; tech.obozrevatel.com; show.obozrevatel.com; sport.obozrevatel.com; auto.obozrevatel.com; health.obozrevatel.com; kiyany.obozrevatel.com; finance.obozrevatel.com; obozrevatel.com об’єднані в obozrevatel *
  • Охоплення сайтів соціальних мереж вище, ніж зареєстрована в них кількість користувачів: він включає також факти заходу на будь-які сторінки мережі незареєстрованих користувачів.
  • Якщо користувач має два або більше відвідування ресурсу, в охопленні він враховується один раз

Не пропустіть: