Samsung назвала головну причину вибрати iPhone замість Galaxy S8

Ситуація з вірусами і шкідливими програмами на Android досягла критичної позначки, про що красномовно свідчить недавній анонс Samsung.

Компанія оголосила про співпрацю з розробниками McAfee, яке передбачає попереднє встановлення антивірусів McAfee VirusScan на смартфони Galaxy S8 і S8 +.

Виробники Android-пристроїв відкрито визнають небезпеку Android-пристроїв. У той час, як iPhone надійно захищені від троянів і шкідливого ПЗ, власникам «гуглофонів» доводиться користуватися антивірусним програмним забезпеченням, щоб не стати жертвою чергового трояна, що списує гроші з банківської картки або краде паролі від сервісів в Мережі.

Звичайно, Google намагається переконати користувачів в безпеці Android. Ще кілька років тому в компанії заявили, що основний захист вже реалізована самою компанією шляхом сканування і перевірки додатків до того, як вони потрапляють в Google Play.

Android нібито є однією з найбезпечніших платформ і ризики, про які говорять, перебільшені.

«Я ВВАЖАЮ, ЩО ПЛАТИТИ ГРОШІ ЗА ПРОДУКТ, ВІД ЯКОГО ВИ, ЙМОВІРНО, НЕ ОТРИМАЄТЕ НІЯКОЇ КОРИСТІ, Є НЕРАЦІОНАЛЬНИМ, ОДНАК ПО РЯДУ ПРИЧИН ЛЮДИ КУПУЮТЬ ТАКИЙ СОФТ», – ЗАЯВИВ ТОП-МЕНЕДЖЕР GOOGLE.

Android-virus-1Поки Google повторює мантри про безпеку Android, кількість зловредів для цієї ОС зростає в геометричній прогресії.

За даними аналітиків G Data, кожні 10 секунд для цієї мобільної платформи з’являється новий троян.

Навряд чи в Google щире вірять в те, що сказали. Розробники антивірусів тим часом потирають руки.

«ЗАХИСТ ВСІХ ПІДКЛЮЧЕНИХ ДО МЕРЕЖІ ПРИСТРОЇВ ПРОСТО НЕОБХІДНА СЬОГОДНІ, – ЗАЯВИВ ВИКОНАВЧИЙ ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ MCAFEE ДЖОН ДЖАМАТТЕО, – КОМЕНТУЮЧИ УГОДУ З SAMSUNG. – ХОЧА ТАКИЙ РІВЕНЬ ЗАХИСТУ МОЖЕ ЗДАТИСЯ НАДМІРНИМ, МИ ВПЕВНЕНІ В СИЛІ СПІВПРАЦІ З ТАКИМИ ПАРТНЕРАМИ, ЯК SAMSUNG, ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СВІТОВОГО РІВНЯ БЕЗПЕКИ ПРИСТРОЇВ ».

Взято з macdigger.ru

Не пропустіть: