На дороги повернуться «ДАІшні» засідки

Поки ведуться розмови про автоматичну фіксацію порушень ПДР, водіїв можуть почати штрафувати за перевищення швидкості перевіреним «дідівським» способом – із засідки на «фен», пише autoconsulting.com.ua.

Треба розуміти, що стаціонарні комплекси автоматичної фіксації порушень – це не тільки 3000 камер (мінімальна цифра для України), але ще і більше 10 тис. операторів, які будуть обробляти дані цих камер, і, мінімум – 5 тис. робочих місць. Все це – чималі гроші. Плюс – ще не затверджений технічний регламент і остаточно не сформовано законодавчу базу.

Зокрема, як повідомив начальник управління безпеки дорожнього руху департаменту патрульної поліції Василь Брянцев, необхідно внести в Закон уточнення, що «покарання повинен нести порушник, в разі, якщо в поліції є на нього достовірні дані. Якщо таких даних немає – власник автомобіля». Крім того, внести в Закон дозвіл використовувати й прилади неавтоматичної фіксації.

З цього, в поліції зараз розглядають варіант контролю швидкісного режиму технічними засобами, встановленими на автомобілі патрульної поліції. Тобто – приладами неавтоматичної фіксації. Необхідна апаратура для цього є. Потрібна тільки законодавча підтримка.

Тобто, не виключено, що поки будуть впроваджуватися засоби автоматичної фіксації порушень ПДР, почне працювати і мобільний контроль швидкісного режиму. Багато автомобілістів ще пам’ятають класичні засідки ДАІ за кущами і спрямовані в них «фени».

Не пропустіть: