Як обійти блокування ВКонтакте, Однокласників і Яндекса на ПК і мобільних

16 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про розширення санкцій проти російських інтернет-компаній. Вони, зокрема, передбачають блокування соціальних мереж «ВКонтакте» і «Однокласники». Крім цього доступ заблоковано до всіх сервісів «Яндекса», включаючи пошук і карти. Текст указу опублікований на офіційному сайті глави держави.

Сьогодні великі стільникові оператори почали блокування «ВКонтакте» і «Однокласники». Існує кілька простих способів обходу блокування.

Плагіни для браузерів

Плагіни для браузерів також дозволяють отримувати доступ до заблокованих ресурсів. Найефективнішим з них можна назвати friGate , який доступний для Google Chrome і Mozilla Firefox. Як відзначають розробники, friGate завантажує сторінки без обмеження швидкості на відміну від анонімайзерів. Якщо користувач намагається зайти на заборонений сайт, плагін показує повідомлення.

Секрет роботи без обмеження по швидкості полягає в тому, що у friGate є власний список заблокованих сайтів, який регулярно поповнюється.
Є ще плагін hola! , Що працює трохи гірше, але він в основному призначається для швидкого завантаження медіаконтенту.

Гідна альтернатива зазначеним рішенням TunnelBear VPN . Інший зручний рішення називається Економія трафіку (від Google) .

Веб-сервіси

У Мережі є безліч веб-сервісів, що дозволяють відкрити зазначені сайти через проксі-сервери. Це один з найбільш очевидних способів. Багато сайтів на кшталтProxFree , Proxyweb або Hide My Ass вимагають лише скопіювати посилання на потрібний сайт, після чого вони змінюють ваш IP-адресу. Майте на увазі, що швидкість завантаження істотно знизиться.

Мобільні додатки

Найпростішим способом буде установка браузера з технологією Tor. Наприклад,Onion . Єдиний недолік – подібні браузери, як правило, платні. За Onion доведеться віддати $ 1, хоча за універсальну версію для всіх платформ Apple це не так вже й багато.

Onion – самий звичайний браузер, який надає доступ до заблокованих сайтів і ніяк не впливає на операційну систему. Користувачам Android варто звернути увагу на Orweb.

Для обходу блокування зовсім необов’язково переходити на інший браузер, можна скористатися VPN-сервісами, які відкривають доступ з будь-якого браузера і додатки. Найпопулярніша VPN-утиліта – TunnelBear . Вона доступна для iOS, Android, Mac і ПК. У двох останніх випадках сервіс дуже простий у використанні, але з мобільними платформами складніше. В iOS необхідно пройти реєстрацію, вказати свою електронну пошту.

Крім того, безкоштовна версія дає тільки 500 МБ трафіку в місяць. За безлімітний доступ доведеться віддати $ 10.

Програми для PC і Mac

Настільні рішення часто страждають від не надто зрозумілого інтерфейсу і є платними, тому новачкам буде простіше встановити плагін або скористатисябраузером Tor . Хоча в останньому випадку ви згадайте часи модемів, які підключалися до інтернету через телефонну лінію.
Як уже згадувалося вище, непоганим рішенням буде TunnelBear або сервіс Vemeo , присутній на всіх основних платформах. Vemeo також не безкоштовний, розробники просять $ 3,95 на місяць.

tor-2

Турбо-режим

Режим Turbo був придумав в Opera в 2009 році як раз через повільне інтернет-з’єднання. З активованим турбо-режимом ваш браузер підключається не прямого відношення до вебсайту, а через сервера Opera Software, завдяки чому ви зможете відвідувати сайти, заблоковані у вашій країні.

За допомогою заміни DNS-сервера

DNS – це адресна книга Всесвітньої павутини, де вказана адреса кожного інтернет-ресурсу. Стільникові провайдери можуть блокувати доступ до сайтів на рівні свого DNS-сервера. Ви запитуєте доступ, у відповідь приходить «сайт заблокований».

Щоб обійти таке блокування, досить замінити DNS-сервера вашого інтернет-провайдера на інші – тоді доступ до сайту відновиться.

наприклад:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

Апаратні рішення

Цей спосіб найдорожчий з усіх. Ви купуєте портативний проксі-сервер і роздаєте через нього Wi-Fi, а весь трафік проходить через систему Tor. Прикладом такого пристрою може бути Onion Pi на базі Raspberry Pi.

джерело

Не пропустіть: