Microsoft анонсувала будівництво своїх перших дата-центрів в Африці

Microsoft анонсувала будівництво своїх перших центрів обробки даних в Африці. Завдяки цій ініціативі компанія розраховує отримати переваги перед конкурентами на місцевому ринку хмарних обчислень.

Згідно із заявою, зробленою Microsoft в четвер, 18 травня, компанія відкриє два дата-центру в ПАР – в Йоганнесбурзі і Кейптауні. Поки хмарні сервіси Azure надаються африканським користувачам з європейських Цодов, розташованих, зокрема, в Ірландії і Нідерландах, відзначає агентство Bloomberg.

«Ми натхненні зростаючим попитом на хмарні сервіси в Африці і можливістю хмар бути каталізаторами нових економічних можливостей», – заявив виконавчий віце-президент Microsoft по хмарним і корпоративним технологіям Скотт Гатрі (Scott Guthrie).

За його словами, надання в Африці хмарних послуг з серверів, розташованих в регіоні, буде стимулювати розвиток підприємництва та паливного бізнесу. Компанія планує поширювати сервіси Azure і додатки Office 365 в Південній Африці, починаючи з 2018 року. У Microsoft вже є кілька африканських клієнтів, що користуються хмарними рішеннями софтверного гіганта. Серед них – один з найбільших в регіоні банків Standard Bank Group.

Африканський проект став частиною масштабної стратегії Microsoft з розвитку обчислювальної інфраструктури в світі. В цілому ця стратегія охоплює 40 регіонів.

Джерело: servernews.ru

Не пропустіть: