Соціальна мережа «Жителі» може замінити «ВКонтакте»

Київські розробники соціальної мережі «Жителі» прогнозують, що вона може стати гідною заміною «ВКонтакте» й «Одноклассники».

Після того, як в Україні заблокували доступ до низки російських сайтів, серед яких «ВКонтакте» і «Однокласники», виникла потреба в альтернативній соціальній мережі. Раніше засновник VK Павло Дуров зазначав, що великі проекти типу  Facebook чи «ВКонтакте», – це минуле, а майбутнє – за більш компактними і тематичними мережами.

Київські розробники платформи «Жителі» вважають, що немає сенсу створювати український варіант «ВКонтакте». «Ми хочемо здивувати світ, створивши соціальну мережу, яка не буде повторювати вже відомі принципи дружби в інтернеті». Українську соцмережу розробляють протягом двох років. Її відмінною рисою є система геолокації. Усі користувачі прив’язані до місця: дім, робота, або відпочинок. Кожна локація об’єднує певну спільноту людей за інтересами і принципами взаємопідтримки. Це, за словами розробників, й лежить в основі «дружби» на платформі «Жителі».

Користувач «Жителів» реєструється за адресою проживання, після чого заходить на сторінку будинку, де бачить своїх сусідів. У мережі доступні обговорення у своєму будинку, на вулиці, в районі чи місті, що дає можливість створювати як зовсім невеликі об’єднання, так і згуртовуватися в масштабах усього міста. Сервіс налічує близько 400 000 переглядів сторінок щомісяця. Реєстрація користувачів та будинків відбувається за допомогою сервісів Google maps. Усі жителі будинків, що є на карті Google, можуть зареєструватись у спільноті для вирішення важливих питань, спілкування, чи створення ОСББ. Щоб стати частиною активної спільноти, варто зареєструватися на сайті.

джерело

Не пропустіть: