Вчені назвали головну причину виникнення раку

Дослідники з США розповіли про найпоширеніші причини розвитку раку. За словами фахівців, головною з них є саме спадковість, пише TechNews.


За словами вчених, в даний час на нашій планеті живе приблизно 100 мільйонів чоловік, в організмах яких є пухлини, проте вони самі поки не знають про це. Проблема раку почала турбувати дослідників з початку минулого століття, коли почали діагностувати смерті від утворень. Тоді сама недуга не піддавався наукового опису. Тільки на початку 50-х років дослідники визначили причину загибелі безлічі людей через шкідливих утворень у них в організмах.

Тільки в США приблизно 2 мільйони людей щорічно вмирають від раку або наслідків цієї недуги. Примітно, що в деяких випадках причиною загибелі людини стає не сама хвороба, а її лікування. Постійні хіміотерапії і променеві процедури повністю знищують імунну систему індивіда, через що він може загинути від найпростішої інфекції.

Дослідники відзначають, що найпоширенішою причиною розвитку раку є спадковість людини. Приблизно в 20 відсотках випадків недуга з’являється через зовнішні подразники, які тісно пов’язані зі способом життя. Крім того, зростання пухлин може провокувати певні інфекції.

джерело

Не пропустіть: