Експерти розкрили міфи про дієти, які приносять більше шкоди, ніж користі

Дослідники з США розповіли про міфи щодо дієт, які можуть завдати шкоди людському організму. За словами фахівців, перед тим, як почати обмежувати себе в тому чи іншому продукті, необхідно проконсультуватися з медиками, пише TechNews.


Головним міфом дієт є спроба самообману. Особливо це стосується представниць прекрасної статі, які намагаються скинути зайву вагу. На ділі заміна одного продукту іншим може зупинити процес спалювання жирів. Дослідники відзначають, що заміна червоного м’яса на горіхи, наприклад, не має ніякого сенсу, так як організм людини продовжує отримувати велику кількість білків і жирів.

Другий міф говорить про необхідність підрахунку калорій. Дослідники відзначають, що калорійні продукти далеко не завжди сприяють зниженню ваги. У разі, якщо людина не отримує той чи інший мінерал в належній кількості, організм починає намагатися замінити його іншим речовиною, що також призводить до негативних наслідків.

Головним міфом є ​​виведення з раціону жирів. Дослідники відзначають, що на ділі жир стає причиною появи відповідних відкладень тільки в тому випадку, якщо індивід вживає його разом з активними білками і вуглеводами. У зв’язку з цим, вплив жирів на організм безпосередньо залежить від усього раціону людини.

джерело

Не пропустіть: