Вчені США наблизилися до створення еліксиру молодості

У США група вчених підійшла впритул до мрії всього людства – створення еліксиру молодості. Мова йде про продовження життя людей з використанням біотехнологій, які допомагають зберегти організм молодим протягом довгих років, пише TechNews.


Генні інженери акцентували увагу на дослідженні спеціальних харчових добавок, отриманих на основі кишкових бактерій. В ході експериментів був зроблений висновок про те, що існують штами мікроорганізмів, що сприяють уповільненню накопичення бета-амілоїд, що впливають на прогресування хвороби Альцгеймера. Паралельно було встановлено, що кишкові мікроби здатні стримувати прискорений розвиток ракових пухлин. На думку вчених, які проводили експерименти на черв’яків-нематодах, в їх організмі міститься унікальна кишкова паличка. З неї були виділені і досліджені близько 4 тис. Генів, причому 29 з них, як було встановлено, збільшують шанси на продовження життя. Окремо вивчалися 12 генів, що стримують розростання ракових пухлин і блокуючих накопичення бета-амілоїд.

На думку фахівців, проведене в США дослідження допоможе в майбутньому створювати спеціальні бактеріальні препарати, які стримують процес старіння, пов’язаного зі збільшенням вікових недуг.

джерело

Не пропустіть: