Ілон Маск розповів, як він планує колонізацію Марса

Ви, напевно, знаєте, що мільярдер Ілон Маск хоче побудувати на Марсі місто на мільйон чоловік в найближчі сто років. Він оголосив про цей амбітний намір у вересні минулого року, а тепер розкрив деякі деталі свого плану.

Крім усунення пробок за допомогою швидкісних підземних тунелів, футуристичного людино-комп’ютерного інтерфейсу і вирішення енергетичних проблем, Маск хоче закласти основу для побудови колонії на Червоній планеті. А що б ви робили, якби були мільярдером? План Маска по колонізації Марса досить простий і складається з чотирьох етапів: розвідка місцевості, пошук ресурсів, відправка невеликої групи піонерів, а потім подальша колонізація. Звичайно, диявол криється в деталях, і тут підводних каменів більше, ніж достатньо.

Маск вважає, що для успішної колонізації необхідно знизити вартість польоту на Марс на 5 мільйонів відсотків з нинішніх 10 мільярдів доларів США до 200,000 доларів. При цьому Маск не називає навіть приблизної дати початку колонізації Марса, обмежуючись лише припущенням, що перший політ на Червону планету відбудеться до 2023 року, але лише за умови, що не виникне ніяких непередбачених складнощів.

Потім протягом наступних 5-10 десятиліть ряд місій повторне використовуючи старе обладнання перевезе близько мільйона чоловік на Марс, який стане для частини людства другою домівкою.

Маск вважає це цілком реальним, заявляючи, що в 2002 році його проект SpaceX здавався багатьом такою же фантастикою, а в цьому році компанія не тільки літає в космос, але і повторно запускає першу сходинку і космічний корабель.

джерело

Не пропустіть: