Вчені знайшли динозавра-демона

В американському штату Монтані був виявлений танкообразний динозавр Zuul crurivastator, вік якого 75 млн років, пише TechNews.

Відкриття було зроблено ще в 2014 році. А свою назву викопана тварина отримала, тому що хвіст і морда покриті шипами. В цілому динозавр дуже схожий на вигадану істоту з популярного фільму «Мисливці за привидами» 1984 року – демона Зуула.

Це сама ціла скам’янілість анкилозавра – вид броньованого динозавра, знайденого в Північній Америці.

За словами співавтора дослідження, палеобіології з Королівського музею Онтаріо (Канада) Вікторії Арбор, були знайдені повний череп і хвіст, а також деякі збережені м’які тканини. «Вони дійсно дають нам уявлення про те, як виглядали ці тварини», – додала вона.

Також вчений зазначила, що шипи по тілу і хвоста динозавра були грізною зброєю, особливо «булава» на хвості. Через неї з’явилася друга частина назви: crurivastator з латини перекладається як «руйнівник гомілок».

Royal Ontario Museum

Royal Ontario Museum

Але незважаючи на свої обладунки і страшний хвіст, анкілозаври були травоїдними, тому вони, ймовірно, використовували свої хвости, щоб відігнати хижаків або конкурувати з іншими Анкилозавр, додала Арбор.

За матеріалами Science News

Не пропустіть: