Вчені розповіли, як людству пережити Судний день

Дослідники з США розповіли, що потрібно буде робити для того, щоб пережити судний день. За словами фахівців, рано чи пізно ресурси нашої планети повністю вичерпаються, що призведе до вимирання всього живого.

У навколоземному просторі налічується понад 700 космічних об’єктів, які можуть в будь-яку секунду впасти на планету. За словами дослідників, навіть вхід в атмосферу великого астероїда стане причиною незворотних наслідків. Зокрема, мова йде про руйнування озонового шару, який захищає нашу планету від шкідливих ультрафіолетових променів.

Дослідники відзначають, що судний день може настати і набагато раніше. Причиною йому послужить повне виснаження земних запасів корисних копалин. Саме тому в усьому світі почали створювати так звані банки резервного копіювання. Для того, щоб зберегти генотип людей, тварин і рослин, необхідна величезна кількість відповідного обладнання. Дослідники відзначають, що в разі настання судного дня вижити зможуть тільки кілька тисяч землян, на плечі яких і буде покладено ноше відродження цивілізації.

Деякі зусилля щодо створення резервної копії життя на нашій планеті вже починалися. З 1970-х років вчені стали робити поховання насіння рослин, які поступово зникали. У майбутньому їх можна буде використовувати для відродження флори і фауни. Дослідники вважають, що чекати кінця світу варто протягом найближчих тисячі років.

джерело

Не пропустіть: