Компанія з Нідерландів планує побудувати Hyperloop в Європі до 2021 року

У тунелі Hyperloop надшвидкий поїзд буде набирати швидкість до 1220 км на годину. Дистанцію в 600 км він зможе подолати за 30 хвилин.

Нідерландська компанія Hardt Global Mobility заявила, що зможе прокласти мережу Hyperloop між Парижем і Амстердамом протягом 4 років. Компанія почала будувати випробувальний трек, але він ще потребує доопрацювання, особливо в плані безпеки і левітації. Представники Hardt Global Mobility кажуть, що тестову ділянку буде завершено до 2019 року.

Стартап почав співпрацю з інвесторами, які вклали кошти в експериментальний варіант випробувального треку довжиною 30 м. Вони мають намір і далі підтримувати проект. Відразу після завершення випробувань голландці планую почати будівництво лінії між Парижем і Амстердамом.

Відзначимо, що ідея Hyperloop належить Ілону Маску. Він презентував цю технологію в 2013 році і повідомив, що за допомогою надшвидкісних поїздів, що рухаються по тунелях, можна буде подолати відстань між Лос-Анджелесом і Сан-Франциско в два рази швидше, ніж на літаку.

Hyperloop є тунелем-трубою яка забезпечить рух поїзда в вакуумі.

Стартап Hardt Global Mobility на чолі з Тім Хаутером в січні 2017 переміг на конкурсі компанії Ілона Маска SpaceX.

Крім Hardt Global Mobility, над створенням «вакуумних» тунелів працюють і інші компанії. Очікується, що до 2021 року робочі лінії Hyperloop з’являться в США і ОАЕ.

hyser.com.ua

Не пропустіть: