Тім Кук розповів про умовляння Трампа не виводити США з Паризької угоди по клімату

Після презентації WWDC 2017 глава Apple Тім Кук дав інтерв’ю виданню Bloomberg TV, в якому назвав помилковим рішення президента США Дональда Трампа про вихід з Паризької угоди по клімату.

Кук просив Трампа не виводити країну з цієї угоди. Рішення глави американської держави він назвав «помилковим».

«Він вислухав мене, але це не було тим рішенням, яке ми очікували, даючи свої поради і думаючи, що будемо почуті. Він вирішив не те, що я хотів би від нього. Це неправильно, це не відповідає інтересам США», – заявив Тім Кук.

Глава Apple заявив, що він міг би увійти в будь-який з консультативних рад при президенті, проте не робить цього, бо вважає, що вони «дуже непродуктивні». «Моє основне завдання – керувати компанією, і я витрачаю на це основну частину свого часу», – заявив він. При цьому Кук не виключає надання своїх порад і рекомендацій Білому дому з яких-небудь питань в майбутньому.

Гендиректор підкреслив, що вважає Паризька хартія надзвичайно важливим, так як боротися зі зміною клімату «потрібно глобально, всім миром». «Окремі країни не можуть вирішити цю проблему», – заявив він.

Раніше глава Tesla Елон Маск оголосив про свій вихід з експертних рад при президенті США через неоднозначне рішення Трампа. Підприємець писав в Twitter: «Я йду з президентських рад. Зміна клімату – це реальність». За його словами, він пішов на цей крок «з принципових міркувань».

Трамп заявив про вихід країни з Паризького угоди по клімату 1 червня. Американський президент оголосив, що США більше не будуть дотримуватися заходів по боротьбі з глобальним потеплінням, передбачені угодою. За його словами, умови, на яких США дотримувалися його, були невигідні для американської економіки.

джерело

Не пропустіть: