У США створили картонні окуляри для доповненої реальності

Американський стартап під назвою Amber Garage розробив картонний шолом доповненої реальності, який представляє собою дешевий аналог пристрою Microsoft Hololens.

Набір, що отримав назву Holokit, включає складаний картонний каркас, два дзеркала і так звані лінзи Френеля. Після складання в гарнітуру необхідно встановити смартфон, однак поки що шолом сумісний тільки з iPhone 7 і 7 Plus та Android-пристроями з підтримкою технологій Project Tango.

Невеликий ролик, що демонструє збірку картонного шолома і його можливості, був опублікований на Vimeo. Судячи з відео, Holokit помітно поступається в якості об’єктів доповненої реальності очками Hololens або розробок компанії Magic Leap, але різниця з лишком компенсується ціною Holokit, яка, по всій видимості, буде порівнянна з ціною картонного шолом віртуальної реальності Google Cardboard (5-15 доларів США в залежності від версії). Продажі шолома Holokit почнуться в червні.

 

 

Нагадаємо, що шолом доповненої реальності Microsoft Hololens був анонсований в на початку 2015 року року. Пристрій має власні CPU і GPU і не вимагає підключення до зовнішньої обчислювальної системі, а також підтримує голосові команди.

У серпні минулого року попередня версія шолома Microsoft стала доступна компаніям і розробникам з США і Канади. Вартість пристрою становить три тисячі доларів.

Джерело: hitech.classic.newsru.com

Не пропустіть: