В АП розповіли, коли в Україні запрацює 4G

Технічне обладнання, яке українські оператори закупили для функціонування технології 3G, у майбутньому можна використовувати також і для 4G.

Про це в ефірі 5 каналу розповів заступник очільника АП та діючий секретар Нацради реформ Дмитро Шимків.

“Сьогодні наші оператори та фахівці рухаються у цьому напрямку (впровадження 4G). Вже були прийняті необхідні для цього постанови Уряду, готуються напрацювання для ефективного проведення тендеру. Якщо нам вдаться провести тендер вже цього року, то ми зможемо майже 7 мільярдів гривень додатково долучити до державного бюджету”, – зазначив Шимків.

“Те обладнання, яке мобільні оператори закупили для технології 3G, у подальшому можна використовувати і для функціонування більш сучасної системи. Також нам необхідно зробити наступний крок — мова про 900-й діапазон, який дозволив би нам накрити усю країну. Сталося так, що в нашій державі частотний ресурс вирішили роздавати клаптиками, що не є ефективною практикою. Тому сьогодні між мобільними операторами виникла дискусія з приводу того, як у подальшому може відбутися обмін частотами”, – підсумував представник АП.

джерело

Не пропустіть: