Соцмережа Ukrainians хоче монетизувати контент користувачів без розміщення реклами

Українська соціальна мережа Ukrainians, яка створюється командою з 30 програмістів із канадської компанії StartupSoft разом з українкою Олександрою Струмчинською і поки що працює в режимі реєстрації, збирається надати користувачам можливість монетизувати унікальний контент. Про це Струмчинська розповіла в інтерв’ю LIGA.net.
“Наприклад, ви завантажуєте свою статтю, коли вона ще ніде не опублікована. Тільки в нашій соцмережі. Люди її шерять, лайкають, коментують, а ви отримуєте за це гроші. Ми будемо перерозподіляти прибуток від трафіку”, – сказала вона.

0

Співзасновниця Ukrainians пояснила, що соцмережа існує за рахунок трафіку: переглядів і активностей, які відбуваються всередині неї. Тобто рекламу не потрібно буде розміщувати в своєму контенті. “Соцмережа заробляє гроші за рахунок своєї популярності. А популярність забезпечують користувачі. І ми будемо перерозподіляти гроші серед користувачів, які забезпечують цю популярність. Коли модель буде опрацьована, буде зрозуміліше”, – додала Струмчинська.
Причім реклама в Ukrainians усе ж буде, але пізніше.
“Монетизація контенту – це частина функціоналу. І ми теж отримуватимемо частину від перерозподілених серед користувачів грошей. Це як на YouTube: ви отримуєте гроші не тільки за рекламу, а й за перегляди ваших відео. Будемо таким чином мотивувати користувачів створювати унікальний контент”, – зазначила співзасновниця Ukrainians.
Першу функцію набору друзів творці соцмережі обіцяють відкрити вже за вісім днів, функція «Новини» повинна з’явитися через 16 днів. Увесь функціонал планується запустити до кінця вересня.
Нагадаємо, 15 травня президент надав чинності рішенню Ради нацбезпеки і оборони про застосування санкцій до російських Mail.ru, «Яндекса» і соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також до «ДокторВеб» і «Лабораторії Касперського» та ін. Санкції передбачають заборону інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу до цих ресурсів.

Джерело: Телекритика

Не пропустіть: