Телефон без акумулятора та інші технологічні новинки, які ви могли пропустити

До вашої уваги підбірка цікавинок техніки, яких ви могли не побачити за минулий тиждень.

У мережі з’явився рендер Samsung Galaxy Note 8

Після презентації Galaxy S8 та S8 Plus у мережі почали активно з’являтися чутки про наступний апарат лінійки Galaxy Note. За даними авторитетного інсайдера Евана Бласса, смартфон матиме назву Galaxy Note8 (без пробілів між “Note” і “8”). Також він заявив, що модулі подвійної камери не будуть розташовані один під одним, як було вказано в ранніх рендерах. Незабаром ще один відомий інсайдер @Onleaks опублікував відео з демонстрацією рендеру Galaxy Note8 з усіх боків. Виглядає пристрій не так, як очікувалося раніше.

Galaxy Note8 - фото 178353

Galaxy Note8
Galaxy Note8 - фото 178354

Galaxy Note8
Galaxy Note8 - фото 178355

Galaxy Note8
Galaxy Note8 - фото 178356

Galaxy Note8

У цілому дизайн нагадує Galaxy S8, але з деякими змінами. Наприклад, верхня рамка над дисплеєм досить велика, а нижня – зведена до мінімуму. На нижній грані крім аудіовиходу, роз’єму USB Type-C та мультимедійного динаміка також є “гніздо” для стилуса. Але найцікавіше – на спинці смартфона. Там розмістилися подвійна камера, датчик серцебиття та сканер відбитків пальців.

За наявними даними, Galaxy Note8 отримає 6,3-дюймовий Super AMOLED-дисплей, процесор Exynos 8895 або Snapdragon 835 в залежності від регіону, 6 ГБ оперативної пам’яті, подвійну 12-мегапіксельну камеру та акумулятор на 3 300 мАг.

Як повідомляється, Galaxy Note8 буде коштувати 999 євро.

Sony планує випустити PlayStation 5

Суперечки про те, чи випустить компанія Sony коли-небудь консоль PlayStation 5, можна вважати закритими. В інтерв’ю німецькому порталу Golem.de глава американського підрозділу SIE Worldwide Studios Шон Ленден розставив усі крапки над “і” щодо майбутнього приставок. Він заявив, що нове покоління PlayStation обов’язково коли-небудь з’явиться.

PlayStation 5 - фото 178357

PlayStation 5

Після виходу PlayStation 4 Pro та анонсу Xbox One X у пресі активно заговорили про те, що тепер виробники перестануть випускати нові моделі, а просто удосконалюватимуть ті, що вже є. Шон Лейден спростував це припущення та повідомив, що Sony піде іншим шляхом.

Лейден окремо відзначив, що Sony точно не планує випускати ексклюзивні ігри для PlayStation 4 Pro та наголосив, що всі проекти будуть доступні й для користувачів стандартної моделі приставок.

У iOS 11 виявили довгоочікувану опцію

На початку червня компанія Apple представила нову версію фірмової операційної системи iOS 11. Відразу після цього розробникам стала доступна перша бета-версія. Нововведень виявилося так багато, що на пошуки деяких з них був потрібен певний час. Нещодавно користувачі зауважили очікувану багатьма опцію.

Вам буде цікаво: Ювілей iPhone: чим запам’яталися нам смартфони компанії

Як відомо, в iOS 11 був повністю перероблений центр управління. Виявлене нововведення пов’язане з авіарежимом. Ця функція вимикає всі бездротові з’єднання на пристрої, щоб з ним можна було працювати в літаку під час польоту, і їх доводилося вмикати заново вручну.

iOS 11 - фото 178358

iOS 11

В iOS 11 розробники Apple вирішили цю проблему. Тепер при активації авіарежиму Bluetooth та Wi-Fi не вимикаються автоматично, і користувач може продовжувати працювати з Bluetooth-навушниками, Apple Watch або будь-якими іншими бездротовими девайсами в парі з iPhone або iPad.

Нагадаємо, що реліз iOS 11 запланований на осінь цього року разом із презентацією нових iPhone.

Xiaomi представила “розумну” зубну щітку та проектор для домашнього кінотеатру

Цього тижня в Китаї пройшов щорічний захід Mi Ecosystem, де компанія Xiaomi представляє різні пристрої в рамках своєї екосистеми. Ми вже писали про новий покращений гіроскутер Mi Ninebot Plus. Тільки цим китайський виробник не обмежився. Також були представлені “розумна” зубна щітка Mi Ultrasonic Toothbrush, яка використовує ультразвук для чищення зубів, і проектор для створення домашнього кінотеатру Mi Laser Projector, що дозволяє виводити зображення з діагоналлю до 150 дюймів.

Xiaomi Mi Ultrasonic Toothbrush

Xiaomi Mi Ultrasonic Toothbrush - фото 178359

Xiaomi Mi Ultrasonic Toothbrush

Зубна щітка Mi Ultrasonic Toothbrush використовує ультразвукову технологію для створення до 31 000 вібрацій на хвилину для більш ретельного очищення зубів. Вона оснащена високоякісними щетинками DuPont StaClean і має водонепроникний корпус із захистом IPX7. Заряду вбудованого акумулятора на 700 мАг вистачає на 18 днів при використанні двічі на день. Всі дані про чищення зубів передаються в мобільний додаток.

Xiaomi Mi Laser Projector

Xiaomi Mi Laser Projector - фото 178360

Xiaomi Mi Laser Projector

Другою новинкою став проектор Mi Laser Projector. Він може проектувати зображення з діагоналлю до 150 дюймів і обладнаний чотирма вбудованими динаміками з підтримкою технологій об’ємного звучання Dolby Digital і DTS. У проекторі використовується лазерна технологія ALPD 3.0, що забезпечує більш якісне зображення з яскравістю до 5 000 люмен і контрастністю 3000: 1. Крім того, проектор працює на власній операційній системі Mi TV, а це означає, що його не потрібно підключати до комп’ютера, смартфона або будь-якого іншого джерела.

Щітка Mi Ultrasonic Toothbrush надійде в продаж 18 липня та коштуватиме $ 18, а проектор Mi Laser Projector з’явиться в продажу 4 липня й обійдеться в $ 1 470.

Створено перший прототип мобільного телефона, який працює без акумулятора

Щороку виробники процесорів заявляють про зменшення енергоспоживання та збільшення автономності, але смартфони все ще працюють від одного заряду в середньому один день.

Звичайно, процесори стають потужнішими, а програмне забезпечення – все більш складним, але факт залишається фактом – користувачі хочуть кращої автономності. Схоже, що дослідницька група в Вашингтонському університеті в Сіетлі на чолі з Вамс Таллай знайшла вирішення цієї проблеми. Вони створили прототип телефона, який працює від навколишнього енергії.

Прототип - фото 178361

Прототип

Стільниковий телефон – один з найкорисніших об’єктів. Тепер уявіть, навіть якщо ваш акумулятор розрядився, ви все одно зможете відправляти повідомлення і дзвонити, – заявив Джошуа Сміт, керівник дослідницької лабораторії.

Щоб створити цей прототип, команді довелося переробити внутрішні компоненти з нуля для використання меншої кількості енергії. Також вони були змушені скористатися аналоговою передачею голосу для зниження енергоспоживання. Крім цього, дослідники взяли на озброєння старий радянський шпигунський метод, що застосовувався для прослуховування розмов у посольстві США. Вони використали випромінювач, який активується на певний час певними радіохвилями. Це означає, що для такого телефона як і раніше необхідна базова станція, але творці вважають, що стільникові вежі також можуть підійти.

У нинішньому стані прототип має лише кнопки для набору і світлодіодний індикатор. У наступну версію дослідники мають намір встановити E-ink-дисплей для відправки й прочитання текстових повідомлень і поліпшити якість виклику. Не виключено, що в майбутньому смартфони навіть після повної розрядки зможуть продовжувати здійснювати базові функції.

Джерело

Не пропустіть: