Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

Не за горами спекотне довгоочікуване літо і багато, сидячи в задушливих офісах, вже замислюються над тим, де провести свій довгоочікуваний відпустку. На Землі багато райських містечок і прекрасних пляжів: одні віддадуть перевагу скелях з дикими кручами, а інші – будуть ніжитися на розкішних білих пляжах і милуватися блакитний лагуною. Нижче представлений ТОП-10 кращих пляжів світу, так що вибір за вами.

10. Острів Фрейзер (Квінсленд, Австралія)

Острів Фрейзер розташований біля східного узбережжя Австралії і є найбільшим на Землі піщаним островом. Площа Фрейзера становить 1 840 кілометрів квадратних, довжина – 120 кілометрів, а ширина досягає 7-23 кілометрів в залежності від місцевості.

У 1992 році острів Фрейзер включили в список спадщини ЮНЕСКО і привласнили йому звання неповторного природного пам’ятника. Дюни цього райського місця досягають 240 метрів у висоту, а утворилися вони близько 400 років тому. На даний момент Фрейзер визнаний найбільшим піщаним островом в світі. Також це місце на східному узбережжі Австралії має унікальну екосистему.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

9. Рандеву Бей (Ангілья, Карибське море)

Рандеву Бей вважається найкращим пляжем острова Ангілья, розташованого на сході Карибського моря.Кораловий острів в ширину приблизно 5 кілометрів, а в довжину – 26 кілометрів. Це самоврядна територія Великобританії.

По периметру всього острова Ангілья розташовані близько 30 пляжів, що відрізняються білим і м’яким піском, кришталево чистою блакитною водою. У цьому незвичайному місці розташовані тільки найкращі готелі.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

8. Пляж матуючого (Острів Бора-Бора, Французька Полінезія)

Острів Бора-Бора вважаю найромантичнішим і прекрасним місцем в Тихому океані, так як він розташований в тихій захищеної лагуні протяжністю 29 кілометрів. Пляж матуючого один з кращих на острові. Туристи зможуть насолодитися смугами білого піску з пальмами і прозорою водою лагуни. До послуг любителів гострих відчуттів каякінг, водні лижі, сноркелінг. Недалеко від пляжу матуючого розташовані численні ресторани, готелі і кафе.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

7. Лопес Мендес (Ілля-Гранді, Бразилія)

Лопес Мендес, розташований в Бразилії, вважають одним з найкрасивіших і найчистіших пляжів в світі. Під ногами хрумтить три кілометри найчистішого піску, а око радує бірюзова вода. Особливість пляжу в тому, що він повністю оточений джунглями, а на острові взагалі немає автомобільних доріг. Дістатися до Ілля-Гранді з Ріо-де-Жанейро можна на катері за кілька годин. Це справжній тропічний рай для любителів спокійного відпочинку і єднання з природою.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

6. Пляж Анс Лаціо (Праслін, Сейшели)

Пляж Анс Лаціо визнаний одним з кращих в світі. Завдяки закритій бухті і бірюзовою найчистішій воді, це місце є найпопулярнішим на Сейшелах. Туристи зможуть насолодитися білосніжним піском, деревами, що схилилися над прозорою водою і крабами, які бігають по пляжу Анс Лаціо.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

5. Пляж Пінк-Сенд-Біч (Харбор, Багамські острови)

На Багамських островах розташований незвичайний пляж Пінк-Сенд-Біч з рожевим піском. Такий незвичайний колір вийшов завдяки наявності в цьому місці дрібних частинок раковин і коралів. Якщо придивитися до піску ближче, то можна побачити ці рожеві освіти.

На острові Харбор розташовані приватні вілли невеликих розмірів, а ось великі туристичні комплекси тут не зустрінеш. Острів в довжину всього 5 кілометрів, а в ширину – 1 кілометр. Для любителів тихого і усамітненого відпочинку – це відмінне місце, так як на острові Харбор немає автомобільного руху.

Море на рожевому пляжі Пінк-Сенд-Біч спокійне, а берег захищають від сильних хвиль коралові рифи.Завдяки цьому Харбор є ідеальним місцем для того, щоб займатися сноркелінгом і дайвінгом.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

4. Острів Сан Айленд (Мальдіви)

На Мальдівах одним з найпопулярніших і красивих місць вважається острів Сан Айленд. Туристи зможуть зануритися в атмосферу справжнього раю на Землі завдяки найчистішої блакитній воді, білому піску і бунгаламі, розташованим прямо на березі.

Найцікавішим розвагою на острові є дайвінг і сноркелінг. Недосвідчені туристи будуть в захваті від годування скатів, зустрічі з муреною і плавання з рифовими акулами.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

3. Пляж Фламенко (Острів Кулебра, Пуерто-Ріко)

Пляж Фламенко визнаний одним з найкрасивіших пляжів Пуерто-Ріко. Від сильних хвиль він надійно захищений кораловим рифом. Туристи будуть вражені білим кораловим піском, який простягається по всій береговій лінії острова Кулебра. Також тут можна помилуватися як мінімум чотирма відтінками води.

Уздовж пляжу Фламенко розкинулися кращі кемпінги в усьому Пуерто-Ріко. Деякі щасливці проводять в цьому райському містечку по два-три місяці на рік.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

2. Острів Черепах (Фіджі)

На Фіджі знаходиться відоміший серед туристів місце – Острів Черепах. Любителі дайвінгу закохані в розкішні підводні пейзажі тутешніх місць. Туристи будуть в захваті від блакитний чистої води і пальм, які буквально нависають над піщаними ідеальними пляжами.

Острів Черепах давно став улюбленим місцем для відпочинку багатьох світових знаменитостей.Популярність це місце на Фіджі отримало після зйомок кінофільму «Блакитна лагуна». На острові туристи можуть знайти розваги на будь-який смак і гаманець: каянінг, підводне плавання, вітрильний спорт, підводне занурення, серфінг і піший туризм.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

1. Білий пляж (Боракай, Філіппіни)

Найпопулярнішим і найдовшим пляжем Боракая є Білий пляж. Його довжина становить 4 кілометри і тут розташовані найдорожчі готелі на Філіппінах. Білий пляж унікальний завдяки кольору піску, який можна порівняти з борошном, і блакитній воді.

Готуємося у відпустку: Топ-10 кращих пляжів світу

Багато туристів порівнюють Білий пляж з місцем, яке показано в рекламі батончика «Баунті». Пляж може похвалитися ідеальною чистотою, а туристам заборонено на ньому є, пити і курити. Відмінною особливістю Білого пляжу є те, що він не належить жодному з готелів острова, а є громадським і вільним для відвідування в будь-який час.

Не пропустіть: